Groupe Paramount | Project 19 - Groupe Paramount

Project 19

Take a charming Pointe Claire cottage, add a backyard in-ground pool with lush plantings of hydrangeas and untrimmed boxwoods and you have this wonderful tropical hideaway. The cut stone terrace on two levels matches the front entrance stonework and suits the natural look and feel of this outdoor space. The pool shed with its brightly planted window box creates a lovely focal point in the corner of the yard and an area filled with large river stone complements the natural stone.

The pool is just the right size for this backyard space and still leaves room to keep the mature trees and plantings at the other end of the yard. The choice of stone for the terrace, the clean lines of the pool and the charm of the shed create a perfect marriage between old and new. We love it when it looks like it’s been there the whole time.